Voertuigbeheersing - AVB

Eigen oefenterrein

Voordat je jouw motorrijlessen op de weg gaat volgen moet je eerst een goede voertuigbeheersing hebben. Als enige motorrijschool in de omgeving van GOUDA en omstreken maken wij gebruik van een eigen oefenterrein. Op dit oefenterrein staan alle oefeningen permanent opgesteld.

Voordelen eigen oefenterrein

Tijdens jouw lessen voertuigbeheersing en voordat je examen gaat doen, is er dus geen sprake van tijdverlies doordat de instructeur direct kan beginnen met de les en niet eerst pylonen hoeft te plaatsen. En het oefenterrein ligt op nog geen 2 minuten afstand van de rijschool, dus extra reistijd heb je ook niet. We kunnen jouw lestijd dus optimaal benutten en meerdere oefeningen per les uitvoeren.

Het voordeel van een eigen oefenterrein is dat je vrij en alles kunt oefenen zonder hinder te ondervinden van andere rijscholen of verkeer.
Dit terrein maakt het dan ook mede mogelijk om versnelde of spoedopleidingen aanbieden voor de motor.

Vanaf 18 jaar

Vanaf 18 jaar kun je deelnemen aan het praktijkexamen AVB bij het CBR. Heb je het AVB examen voor een lichte motor afgelegd dan moet ook het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) worden afgelegd.

Vanaf 24 jaar

Vanaf 24 jaar heb je de mogelijkheid om het praktijkexamen AVB (VoertuigBeheersing) af te leggen voor een motor van onbeperkt vermogen. Wanneer je voor het praktijkexamen AVB geslaagd bent dan is het 1 jaar geldig.

Wat kun je verwachten?

Het AVB (VoertuigBeheersing) examen wordt afgelegd op een besloten terrein van het CBR. Op dit examen wordt jouw voertuigbeheersing door de examinator getoetst en beoordeeld. Het examen bestaat uit zeven oefeningen, waarvan 4 verplichte en 3 naar keuze van de examinator.
De duur van het examen bedraagt ca. 20 minuten.

Hoe verloopt het AVB examen?

In onderstaande video zie je hoe het praktijkexamen voertuigbeheersing (en het motorexamen verkeersdeelneming) in z'n werk gaat.

oefenterrein-transfer-2
oefenterrein-transfer-1
oefenterrein-transfer-3

Je slaagt bij Motorrijschool Transfer

Ben je op zoek naar een erkende rijschool die bij je past? Kies dan bewust voor Transfer. Waarom? Bij Transfer staat veiligheid voorop en je wordt snel maar vooral goed voorbereid voor het behalen van het rijbewijs.

Scroll naar boven