Voertuigbeheersing - AVB

Vertrouwd raken met de motor

Voordat je jouw motorrijlessen op de weg gaat volgen moet je eerst een goede voertuigbeheersing hebben. Bij Transfer is er dan ook veel aandacht voor dit onderdeel. Een AVB examen bestaat uit zeven oefeningen. 4 Verplichte en 3 naar keuze van de examinator.

Vanaf 18 jaar

Vanaf 18 jaar kun je deelnemen aan het praktijkexamen AVB bij het CBR. Heb je het AVB examen voor een lichte motor afgelegd dan moet ook het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) worden afgelegd.

Vanaf 24 jaar

Vanaf 24 jaar heb je de mogelijkheid om het praktijkexamen AVB (VoertuigBeheersing) af te leggen voor een motor van onbeperkt vermogen. Wanneer je voor het praktijkexamen AVB geslaagd bent dan is het 1 jaar geldig.

Wat kun je verwachten?

Het AVB (VoertuigBeheersing) examen wordt afgelegd op een besloten terrein van het CBR. Op dit examen wordt jouw voertuigbeheersing door de examinator getoetst en beoordeeld. Het examen bestaat uit zeven oefeningen, waarvan 4 verplichte en 3 naar keuze van de examinator.
De duur van het examen bedraagt ca. 20 minuten.

Hoe verloopt het AVB examen?

In onderstaande video zie je hoe het praktijkexamen voertuigbeheersing (en het motorexamen verkeersdeelneming) in z'n werk gaat.

Je slaagt bij Motorrijschool Transfer

Ben je op zoek naar een erkende rijschool die bij je past? Kies dan bewust voor Transfer. Waarom? Bij Transfer staat veiligheid voorop en je wordt snel maar vooral goed voorbereid voor het behalen van het rijbewijs.

Scroll naar boven