Praktijkexamen AVB & AVD

Praktijkexamen

Het praktijkexamen voor Motor categorie A bestaat uit 2 onderdelen. Voertuigbeheersing (AVB) en Verkeersdeelneming (AVD). Beide examens moeten voor Categorie A beperkt of onbeperkt vermogen worden afgelegd.

Praktijkexamen AVB

Voor het motorexamen Voertuigbeheersing (AVB) geldt dat het aantal bijzondere verrichtingen is uitgebreid. Tijdens dit examen moeten er zeven van de twaalf verrichtingen zijn uitgevoerd. Wanneer er vijf verrichtingen correct zijn uitgevoerd ben je geslaagd.

Praktijkexamen AVD

Het motorexamen voor Verkeersdeelneming (AVD) duurt ca. 55 minuten. Voor de aanvang van dit examen vind er een gesprek plaats met je examinator. Na afloop van het gesprek worden je ogen getest en wordt je gevraagd een aantal controle handelingen uit te voeren bij het voertuig. Als kandidaat wordt je geacht te kunnen aantonen dat je volgens de regels op een veilige manier aan het verkeer kan deelnemen.

Je slaagt bij Motorrijschool Transfer

Ben je op zoek naar een erkende rijschool die bij je past? Kies dan bewust voor Transfer. Waarom? Bij Transfer staat veiligheid voorop en je wordt snel maar vooral goed voorbereid voor het behalen van het rijbewijs.

Scroll naar boven