Motorrijbewijs A2

Transfer rijopleidingen

  1. Reguliere opleiding: een normale opleiding waar je 2 uur in de week kan plannen, d.m.v. losse lessen of een lespakket.
  2. Versnelde opleiding: een opleiding waar je 4 uur in de week kan plannen, d.m.v. van losse lessen of een lespakket. De extra kosten voor deze opleiding bedragen € 125,00
  3. Spoedopleiding: een opleiding waarbij we in overleg gemiddeld 8 lesuren per week inplannen. De extra kosten voor deze opleiding bedragen € 250,00

Ben je een beginner?

Je mag starten met lessen op je 17e en examen doen als je 18 jaar bent. Je begint dan met het motorrijbewijs A1 (licht) tot 11kW max 125cc. In deze situatie moet je zowel een theorie- en praktijkexamen afleggen. Het praktijkexamen bestaat uit 2 onderdelen:

Voertuigbeheersing (AVB)

Verkeersdeelneming (AVD)

Wanneer ben je een doorstromer?

Een doorstromer (dus iemand met 2 jaar A1 die A2 wil halen of iemand met 2 jaar A2 die A wil halen) moet 1 combi-praktijkexamen doen, waarin zowel de voertuigbeheersing (AVB) als de verkeersdeelneming (AVD) zal worden getoetst.

Ben je minimaal 2 jaar in het bezit van een motorrijbewijs-type A2 dan kun je deelnemen aan het praktijkexamen voor motorrijbewijs-type A, dit examen bestaat dan alleen uit een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD). Wel moet je in dit examen een bijzondere manoeuvre uitvoeren, bijvoorbeeld in een straat de motor keren.

Na het behalen van je motorrijexamen A2 ben je bevoegd motoren te besturen met een vermogen tot 35kW.

motorrijlessen-transfer-geslaagd-4
motorrijlessen-transfer-geslaagd-3

Overzicht leeftijdsregels

Grafiek-Transfer
%

Slagingspercentage

Tijdens onze motorrijlessen en geven wij je instructies en praktijkgerichte aandachtspunten mee. Na de motorrijlessen bespreken we de eventuele theorie en praktijk gerelateerde verbeterpunten die een grote impact hebben op een succesvol opleidingstraject en de slagingskans.

Je slaagt bij Motorrijschool Transfer

Ben je op zoek naar een erkende rijschool die bij je past? Kies dan bewust voor Transfer. Waarom? Bij Transfer staat veiligheid voorop en je wordt snel maar vooral goed voorbereid voor het behalen van het rijbewijs.

Scroll naar top